Mijn naam is Nadine. Ik ben getrouwd, mama van 2 kinderen en 1 plusdochter.  Ondanks mijn opleiding als diëtiste, heb ik zelf jaren geworsteld met mijn gewicht.  Mijn darmen lagen altijd in de knoop en mijn energieniveau was laag.   Ik was alleen maar bezig met het zorgen voor mijn gezin, mijn carrière, mijn partner, mijn zieke mama en daar bovenop nog wat studeren.   Het is bij mij ook altijd alles of niets, zwart of wit.  Over alles wil Ik controle hebben, maar eigenlijk gaf mijn lichaam al die tijd aan dat het over en uit was. Het kon gewoon op die manier niet meer verder.   Uiteindelijk zocht ik hulp bij een coach die mij uit deze comfortzone liet stappen en me heeft doen beseffen dat ik mijn leven zelf in handen heb.   De verandering begint en ligt bij jezelf. 

diëtiste Nadine

Geduld heb ik niet, voor mij moet alles onmiddellijk in orde zijn.   Maar met de jaren en door extra opleidingen over voeding en mindset, heb ik geleerd dat, als je het stap voor stap aanpakt, je dan pas kan zorgen voor een blijvend resultaat.   Het was een enorme zoektocht om te beseffen wat echt nodig is en wat overbodig was om terug in balans te komen en te blijven. 

Vanuit mijn eigen ervaring heb ik alle facetten van het leven aangepakt, ook de uitdagende aspecten. Mijn levensmotto is steeds meer geworden: “Moeilijk gaat ook :).” Ik ben gestart met het nemen van verantwoordelijkheid voor mijn welzijn en heb me verdiept in vrouwelijke hormonen, de werking van het darmstelsel en de impact ervan op zowel onze mindset als ons lichaam. Deze verdieping leidde tot aanvullende opleidingen. Uiteindelijk resulteerde deze persoonlijke reis in een positieve transformatie, waarbij ik me weer goed in mijn vel voel en mijn energieniveau op zijn hoogst is. Dit traject stelde me ook in staat mijn grootste passies elke dag na te streven.

Enkele jaren geleden heb ik de studie orthomoleculaire therapie afgerond en momenteel ben ik bezig met de studie tot KPNI-therapeut. Deze verdere specialisatie stelt me in staat om dieper in te gaan op de oorzaken van gezondheidsproblemen en niet alleen de symptomen te behandelen. Het is mijn overtuiging dat de keuze voor jezelf een zeer waardevolle is.

 

Sinds maart 2023 heb ik mijn tweede locatie geopend, en deze bevindt zich in het prachtige Oostende. Deze stad heeft een speciaal plekje in mijn hart, niet alleen vanwege de professionele groei die het biedt, maar ook vanwege de persoonlijke connectie die ik ermee heb.

Oostende voelt als mijn tweede thuis, en deze band gaat terug naar de tijd waarin mijn vader hier woonde. Door zijn verhalen en ervaringen heb ik Oostende leren kennen als een stad vol karakter, warmte en een unieke sfeer. Het is dan ook met veel liefde en enthousiasme dat ik hier mijn tweede praktijk heb gevestigd.

Mijn streven naar balans, welzijn en persoonlijke groei wordt weerspiegeld in mijn werk, en ik ben dankbaar dat ik deze waarden nu met nog meer mensen in Oostende kan delen. 

Voel je vrij om mijn aanbod en diensten te ontdekken op mijn website. Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in mijn praktijk in Opwijk of in Oostende en samen te werken aan jouw welzijn.

Kiezen voor jezelf, is een zeer terechte keuze!

Nadine

Ik ben bachelor in dieetleer, Medische Pedicure, Voetreflexologe, orthomoleculair therapeut en Kpni therapeut in opleiding.  Sinds mijn tienerjaren had ik al problemen met mijn darmen, gewrichten en had ik last van overgewicht.  Ik heb zelf héél veel soorten dieten geprobeerd, maar niks leek te werken.   Enkele jaren geleden heb ik Grip op koolhydraten van Yvonne Lemmers ontdekt.  Alles begint bij onze darmen.  Stap nummer één start dan ook bij gezonde darmen. Bovendien hebben deze darmen invloed op onze mind, wat belangrijk is om deze nieuwe levensstijl vol te houden.  Ik heb geleerd dat afvallen zonder hongergevoel wel degelijk bestaat.  We moeten echter de klik maken, door ‘anders’ te eten.  

Zorg goed voor je lichaam
Het is de enige plek waarin
je altijd moet
leven

Balans tussen Lichaam en Geest
Het Balanshuis

 • 2023 – Het abc in kinesiologie, voeding en suppletie
 • 2023 – KPNI therapeut – Klinische psychoneuroimmunulogie jaar 2
 • 2022 – KPNI therapeut – Klinische psychoneuroimmunulogie jaar 1
 • 2020 – Orthomoleculair therapeut –  KPNI  Gent
 • 2019 – Verdiepingscursus Vrouwelijke hormonen – Orthokennis Breukelen
 • 2019 – GOK diëtiste – Grip op koolhydraten – GOK opleiding –  Yvonne Lemmers
 • 2018 – Orthomoleculaire voeding – Civas
 • 2018 – … – voetreflexologie voor gevorderden Hilde Schoonjans
 • 2017 – Opleiding Bars practitioner
 • 2017 – Opleiding voetreflexologie – CVO Lokeren
 • 2016 – Gespecialiseerde voetverzorging – CVO Dendermonde
 • 1996 – Bachelor voeding- en dieetleer – Rega instituut Leuven
Het Balanshuis draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders