Wat is kPNI - Het Balanshuis

Wat is kPNI

Wat is kPNI of klinische-psycho-neuro immunologie?

De klinische psycho neuro immunologie bestudeert hoe het lichaam als zijn geheel functioneert en hoe het eigenlijk kan dat we ziek worden of niet meer herstellen.

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (KPNI) is een wetenschappelijke discipline die zich richt op de interactie tussen psychologie, neurologie en immunologie. Het bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert en hoe het kan dat we ziek worden of niet meer herstellen. KPNI benadert gezondheid en ziekte vanuit een holistisch perspectief, waarbij er wordt gekeken naar de onderlinge verbanden tussen lichaam, geest en omgeving.

KPNI heeft als doel om inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken van ziekte en disfuncties in het lichaam, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Hierbij wordt er gekeken naar onder andere voeding, beweging, stress, slaap, sociale interacties en omgevingsfactoren. KPNI kan worden toegepast bij de preventie en behandeling van diverse chronische aandoeningen, zoals diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten en depressie.

Het symptoom is nooit het échte probleem

Wat doet een orthomoleculair therapeut volgens de kPNI methode?

Een orthomoleculair therapeut volgens de KPNI-methode is een therapeut die kijkt naar het optimaliseren van de gezondheid en het voorkomen en behandelen van ziekten door middel van voeding, supplementen en leefstijlveranderingen. Orthomoleculaire therapie streeft naar het herstellen van de balans in het lichaam door het aanvullen van voedingsstoffen, het verminderen van schadelijke stoffen en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

De KPNI-methode richt zich op het begrijpen van de complexe relaties tussen psychologische factoren, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het endocriene systeem en hoe deze systemen elkaar beïnvloeden. De orthomoleculaire therapie wordt binnen de KPNI-methode gebruikt om deze systemen te ondersteunen en te optimaliseren, om zo een goede gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Balanshuis draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders