Genieten van vakantie én afvallen - Het Balanshuis
80/20 regel

Genieten van vakantie én afvallen

Vakantie en afvallen: Mijn persoonlijke ervaring met de 80/20 regel

Als iemand die zich bezighoudt met een gezonde levensstijl en afvallen, begrijp ik maar al te goed hoe lastig het kan zijn om je eetgewoonten tijdens de vakantieperiode te behouden. Vaak krijg ik in mijn praktijk de vraag: “Wat kan ik eigenlijk eten tijdens mijn vakantie?” Het is een uitdaging waar velen van ons mee te maken hebben, inclusief mezelf. Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd dat het omarmen van de 80/20 regel een waardevolle benadering is om van mijn vakanties te genieten zonder me schuldig te voelen over mijn voedingskeuzes.

Het aanleren van een nieuwe levensstijl is inderdaad een proces dat tijd en geduld vereist. Ook ik heb moeten leren om niet te streng voor mezelf te zijn en mezelf de ruimte te geven om te genieten. Het draait allemaal om balans en bewuste keuzes maken.

Tijdens mijn vakanties merkte ik dat ik de lokale keuken wilde ervaren en de culinaire tradities van het land wilde ontdekken. Eten is immers een belangrijk onderdeel van de cultuur en ik wilde dat aspect niet missen. Met de 80/20 regel kon ik volop genieten van de lokale gerechten, wetende dat ik ook bewuste keuzes maakte om mijn gezonde eetgewoonten niet volledig los te laten.

Portiecontrole speelde ook een cruciale rol. In plaats van me te laten verleiden door overvloedige maaltijden, koos ik ervoor om kleine porties van minder gezonde opties te nemen. Zo kon ik van alles proeven zonder mezelf te overladen met overtollige calorieën.

Wat ik ook ontdekte, is dat vakanties vaak vol mogelijkheden zijn voor activiteiten en beweging. Wandelen door schilderachtige straatjes, zwemmen in de zee of de bergen verkennen; het zijn allemaal actieve manieren om van mijn vakantie te genieten en tegelijkertijd wat extra calorieën te verbranden. Dit hielp me om me energiek en fit te voelen tijdens mijn vakantie.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat ik mezelf niet moet straffen als ik eens een minder gezonde traktatie wil proberen. De 80/20 regel heeft me geleerd om te genieten van dat ijsje op het strand of dat heerlijke lokale dessert zonder me schuldig te voelen.

Kortom, vakantie en afvallen kunnen samengaan met de juiste mindset en de 80/20 regel als leidraad. Het proces van het aanleren van een nieuwe levensstijl vergt tijd, en het is oké om jezelf die tijd te gunnen. Dus, de volgende keer dat je je afvraagt wat je kunt eten tijdens je vakantie, onthoud dan dat het draait om balans en bewuste keuzes maken. Geniet van je vakantie en geef jezelf de ruimte om te genieten zonder schuldgevoelens. Met de 80/20 regel kun je een gezonde levensstijl behouden, zelfs tijdens je meest ontspannen dagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het Balanshuis draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders