Suikeranalyse

Suikeranalyse

Door de suikeranalyse word je bloedsuikerspiegel gedurende 14 dagen gemeten en geregistreerd via een glucose sensor op je arm die verbonden is met een app op je smartphone.

Wat kom je hierdoor te weten?

Waarom is dit nuttig?

Hoe verloopt dit traject?

Stap 1: Plaatsing sensor + app. Je registreert je eet- en bewegingspatroon zonder iets te veranderen aan je levensstijl.

Stap 2: Interventie na 5 à 7 dagen.  We analyseren je eerste week en bespreken dit rapport.   Ik geef je gepersonaliseerd voedings- en bewegingsadvies.  Je registreert opnieuw je eet- en bewegingspatroon. 

Stap 3: Eindevaluatie na 14 dagen.  Evaluatie van de doorgevoerde interventies op je bloedsuikerspiegel en je gewicht.  Indien nodig stellen we nog bij.

Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt je om je lichaam gezond te houden en jezelf energiek te voelen.

Daarom is het van groot belang om de bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden en hoge pieken en diepe dalen te vermijden.

De hoge pieken zorgen voor hoge aanmaak van insuline en zorgen daardoor voor opslag van lichaamsvet.  De continue aanwezigheid van insuline zorgt dan ook weer voor andere gezondheidsproblemen zoals insulineresistentie (glucose kan niet meer voldoende verwerkt worden).  Dit zorgt dan voor allerlei ouderdomskwaaltjes, sneller verouderen, ontstekingen in het lichaam, vaak hongergevoel, energiedips, slecht slapen, kans op diabetes en overgewicht.

Hoe goed kan jouw lichaam om met de suikers (koolhydraten) op basis van wat jij eet?

SUIKERTRAJECT

Meten = weten
350
  • glucose sensor + app
  • 1ste afspraak: INTAKE + uitleg + plaatsing
  • 2 opvolgconsultaties
  • rapport Biometriq
Het Balanshuis draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders