Suikeranalyse

Door de suikeranalyse word je bloedsuikerspiegel gedurende 14 dagen gemeten en geregistreerd via een glucose sensor op je arm die verbonden is met een app op je smartphone.
Wat kom je hierdoor te weten?
- Kan mijn lichaam goed om met koolhydraten?
- Wanneer ga ik in vetverbranding?
- Waarom slaap ik slecht en word ik vaak wakker?
- Vorm je een verhoogd risico op diabetes?
- Wat eet ik het best voor/na het sporten?
- Hoe moet ik omgaan met suikerdips
Waarom is dit nuttig?
- Verbetering van jouw energiewaarden
- Verbetering van jouw vetverbranding
- Verbetering van jouw sportprestaties
Hoe verloopt dit traject?
Stap 1: Plaatsing sensor + app. Je registreert je eet- en bewegingspatroon zonder iets te veranderen aan je levensstijl.
Stap 2: Interventie na 5 à 7 dagen. We analyseren je eerste week en bespreken dit rapport. Ik geef je gepersonaliseerd voedings- en bewegingsadvies. Je registreert opnieuw je eet- en bewegingspatroon.
Stap 3: Eindevaluatie na 14 dagen. Evaluatie van de doorgevoerde interventies op je bloedsuikerspiegel en je gewicht. Indien nodig stellen we nog bij.
Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt je om je lichaam gezond te houden en jezelf energiek te voelen.
Daarom is het van groot belang om de bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden en hoge pieken en diepe dalen te vermijden.
De hoge pieken zorgen voor hoge aanmaak van insuline en zorgen daardoor voor opslag van lichaamsvet. De continue aanwezigheid van insuline zorgt dan ook weer voor andere gezondheidsproblemen zoals insulineresistentie (glucose kan niet meer voldoende verwerkt worden). Dit zorgt dan voor allerlei ouderdomskwaaltjes, sneller verouderen, ontstekingen in het lichaam, vaak hongergevoel, energiedips, slecht slapen, kans op diabetes en overgewicht.
Hoe goed kan jouw lichaam om met de suikers (koolhydraten) op basis van wat jij eet?
SUIKERTRAJECT
Meten = weten-
glucose sensor + app
-
1ste afspraak: INTAKE + uitleg + plaatsing
-
2 opvolgconsultaties
-
rapport Biometriq